Wij zijn bezig met het oprichten van de Stichting Vrienden van de Verwondering en het aanvragen van diverse subsidies.

Doel van de stichting is: Het bevorderen en in stand houden van onderwijs-vernieuwende initiatieven, waar gewerkt wordt vanuit het antroposofische mensbeeld in de regio, waaronder BBS de Verwondering. Dit wordt een ANBI stichting.

De (groot-)ouders/verzorgers kunnen een gift (laten) doen aan de stichting in plaats van het betalen van schoolgeld. De stichting doet vervolgens een financiële bijdrage aan de school. Het beleid van de stichting hierover zal worden vastgelegd in het beleidsplan. Afhankelijk van de gift hebben de (groot-) ouders/ verzorgers mogelijk recht op schenkingsaftrek in de aangifte inkomstenbelasting. Het onderwijs op BBS de Verwondering wordt hiermee betaalbaarder voor de (groot-)ouders/verzorgers.  Bovendien is het op deze manier voor andere particulieren ook aantrekkelijker om een gift te doen.

Op dit moment zijn wij in gesprek met de belastingdienst over dit plan en we verwachten op korte termijn van hen een uitspraak over de vraag of deze wijze van het verwerken van schenkingen en de schenkingsaftrek voor hen acceptabel is.

Verder zijn er diverse aanvragen voor subsidies / financiële bijdragen verzonden. Ook hiervoor geldt dat we nog even geduld moeten hebben, voordat we meer weten.

Daarnaast gaan we zeer binnenkort in gesprek met de Gemeente en diverse ondernemingen in Noordenveld over sponsoring.

Categorieën:

Arrow Down Icon